TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT FIRSATI - GDX MARKALI TÜM ÜRÜNLERDE HAVALE İLE ALIMLARDA %10 İNDİRİM - GDX MARKALI TÜM IŞIKLARDA 5 YIL GARANTİ - 1.000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO - HER SİPARİŞİN %1'İ KADAR PARA PUAN KAZAN

Tekstil ve Kıyafet Çekimlerinde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Tekstil ve Kıyafet Çekimlerinde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Tekstil ve Kıyafet Çekimlerinde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Kaliteli ürünlerle satışların arasındaki sır nedir?

  1. Doğru makinayı kullanın.
  2. Işığın konumunu doğru ayarlama.
  3. Kıyafet ve aksesuarı ön plana çıkarma.
  4. Detayları vurgulama.
  5. Tek Renk Arka Plan Kullanma.
  6. Model ile etkili iletişim kurma.
  7. Mekan hakkında bilgi sahibi olma
  8. Photoshop becerisi geliştirme.

Kaliteli ürünlerle satışların arasındaki sır nedir?

Moda ve tekstil markaları, her sezon kıyafetlerini, çanta, şapka ve ayakkabı gibi aksesuarlarını farklı konseptlerle sunmayı hedefler. Bunun için moda fotoğrafçılarıyla çalışırlar. Kıyafet ve aksesuar çekimleri, hem modeller hem de fotoğrafçılar için tercih edilen projelerdendir.

Moda fotoğrafçılığında belirli çekim teknikleri ve kriterler bulunur. Yüksek kaliteli fotoğraf makineleri, stüdyo ışıkları, fonlar ve yaratıcı kompozisyonlar bunlara örnektir. Kıyafet ve aksesuar çekimlerinde dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde özetlenebilir.

1. Doğru Makinayı Kullanın

Eğer kıyafet ve aksesuar çekimi yapmayı planlıyorsanız, stüdyoda en yüksek performansı sağlayacak fotoğraf makinelerini tercih etmelisiniz. Moda çekimlerinde genellikle full-frame kameralar kullanılır; **Nikon D800** ve **Canon Mark III** önerilen modeller arasında yer almaktadır. Bu kameralarla birlikte **24-70 mm, 85mm F/1.4, 50mm f/1.4, 24-70mm f/2.8 L, 70-200mm f/4 L, f/2.8, 85mm. f/1.8,** ve **135mm f/2** lensleri kullanarak çekim kalitesini artırabilirsiniz. **Çekim planınıza ve çekeceğiniz ürünlerin özelliklerine** göre doğru ekipmanı seçebilecek **uzmanlığa sahip olmanız** önemlidir.

2. Işığın Konumunu Doğru Ayarlar?

Kıyafet çekimlerinde dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de **ışıklandırmadır**. Modelinizin giydiği giysi, ayakkabı veya taşıdığı çantayı vurgulayacak doğru bir **ışık düzenlemesi** yapmalısınız. Ürünün renklerini doğru şekilde yansıtacak, herhangi bir renk sapmasına yol açmayacak **ışık kaynaklarını** seçmelisiniz. Özellikle e-ticaret sitelerinde kullanılacak fotoğraflar için, ürünün gerçek rengini bozmayacak ışık kullanımı son derece önemlidir. Çektiğiniz fotoğrafların markanın müşteri memnuniyetini olumsuz etkilemesini istemiyorsanız, kıyafetlerin ve aksesuarların renklerini **doğru bir şekilde yansıttığınızdan** emin olun..

3. Kıyafeti ve Aksesuarı Öne Çıkarın?

Katalog çekimlerinde ya da markaların web siteleri için fotoğraf çekimi yaparken, odaklanmanız gereken şey model değil, üründür. Bu yüzden, çekim açılarınızı ve dekoru, ürünü vurgulayacak şekilde ayarlayın. Kıyafet ve aksesuar fotoğraflarını beyaz bir arka plan üzerinde çekerek, tüm dikkati ürüne yönlendirin. Modeli ön plana çıkarırsanız, kıyafet, çanta, ayakkabı gibi satış amaçlı ürünlerde, markanın satışlarını ve prestijini olumsuz etkileyebilirsiniz. Moda dergileri için çekim yaparken ise modelin cazibesini ve ürünün kalitesini aynı anda öne çıkarmak daha uygun olacaktır.

4. Detayları Vurgulama?

Moda fotoğrafçılığında, ister kıyafet ister aksesuar çekimi yapıyor olun, detaylar son derece önemlidir. Özellikle internet sitelerinde kullanılacak olan giysi, çanta veya ayakkabı gibi ürünlerin ayrıntılarıyla sunulması büyük önem taşır. Bir kıyafetin fotoğrafını çekerken; modelin üzerinde mutlaka önden, arkadan ve yan profilden görüntüler almalısınız. Ayrıca, ürünü model olmadan da farklı açılardan fotoğraflamayı ihmal etmemelisiniz. Bu sayede, müşteriler satın alacakları ürünü zihinlerinde daha net bir şekilde canlandırabilir ve ürünü satın alma konusunda daha az kararsızlık yaşarlar.

5. Tek Renk arkaplan kullanın

Kıyafet çekimlerinde göz önünde bulundurulması gereken unsurlardan biri de arka plan seçimidir. Stüdyoda çekim yaparken, karışık arka planlardan kaçınmanızı öneririz. Düz renkli bir fon, çekimlerinizi daha etkili kılacaktır. Kıyafet ve aksesuarın tonlarına göre beyaz veya siyah bir fon kullanabilirsiniz. Web sitelerinde yer alacak fotoğraflar içinse beyaz fon en uygun tercih olacaktır. Böylece, önceki maddede vurguladığımız detayları daha iyi ön plana çıkarabilirsiniz.

6. Model ile etkili iletişim kurma.

Kıyafet ve aksesuar çekimlerinde en önemli unsurlardan biri de modeldir. Özellikle moda, tekstil, mücevher, ayakkabı, çanta, saat ve kozmetik gibi sektörlerde, ürün tanıtımında manken kullanmak büyük bir avantaj sağlar. Bu nedenle çekim sırasında modelinize doğru pozlar verdirmeye özen gösterin. Çekim planınızı ve hangi açılardan fotoğraf çekeceğinizi modelinize önceden anlatın. Arzu ettiğiniz pozları gösterin ve modelinizi dinlemeyi unutmayın. Verimli bir çekim için modelinizle uyum sağlamanız gereklidir.

7. Mekan hakkında bilgi sahibi olma

Kıyafet ve aksesuar çekimi yaparken, ister stüdyoda ister açık havada olsun, çekim öncesinde planlama yapmanız önemlidir. Eğer stüdyo size ait değilse ve kiralayacaksanız, herhangi bir sorunla karşılaşmamak için stüdyoyu önceden görmenizi tavsiye ederiz. Açık hava konsept çekimlerinde ise, çekimden birkaç gün önce mekanın hangi bölümünde ve hangi açılardan çekim yapacağınızı belirlemek için yeri ziyaret etmelisiniz. Dış mekanda katalog, kıyafet, çanta, şapka ve ayakkabı gibi aksesuarların çekimi için en uygun alanlar ise tarihi kaleler, köşkler ve ormanlık bölgeler olabilir.

8. Işığın Konumunu Doğru Ayarlar?

Tekstil fotoğrafçılığı veya katalog çekimleri sonrasında, bir fotoğrafçının en çok ihtiyaç duyacağı araçlardan biri Photoshop gibi görüntü düzenleme programlarıdır. Işıklandırma veya açı her zaman istediğiniz gibi olmayabilir, renkler beklediğinizden daha soluk görünebilir. Bu yüzden Photoshop gibi programları kullanmayı öğrenmek önemlidir. Küçük dokunuşlarla, potansiyel müşterileri alışverişe teşvik edecek, markaya karşı hayranlık uyandıracak ve hatalarınızı düzeltebileceğiniz bir moda fotoğrafçısı olabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır

Etiket Bulutu

softbox fotoğrafçılık ışık portre fotoğrafçılığı paraflaş nedir? paraflaş setleri paraflaş online alışveriş opak photoshop paraflaş nedir pozlama reklam çekimleri renk seçenekleri pvc fon profesyonel fotoğrafçılık nasıl fotoğraf çekilir profesyonel fotoğraf çekimi photoshop gerektirmeyen çekimler model fotoğrafçılık madde madde fotoğraf çekimi make up light make up light set led video light softbox led sürekli ışıklar kumaş fon led ışık barı led ışıklar makyaj seti makyaj setleri modafotoğrafçılığı modamarkaları sabah ve öğleden sonra ışığı moda çekimleri mini softbox light mekanseçimi mini softbox modeliletişimi sert ışığı yumuşatır ürün ürün çekimleri ürün görselleri tepe flaşı için softbox temiz arka plan tekstil çekim seti tekstil foto çekim tekstil fotoğrafı nasıl çekilir? ürünodaklıçekim ürüntanıtımı yeşil ekran yumuşak yumuşatma yeni çekim yöntemlerinin anahtarıdır yansıtıcı video çekimleri websitesifotoğrafçılığı taşınabilir paraflaş taşınabilir fotoğraf stüdyosu softbox flash softbox grid softbox instagram softbox ayağı softbox ampul sıcak atmosfer yaratır smd led softbox ışık softbox ışık seti stüdyo stüdyo çekimleri stüdyoçekimi sonuçlar softbox studio softbox mini softbox nedir kıyafetçekimi kaliteli kağıt fonlar e-ticarette görsel kalite efektler elinchrom softbox e-ticaret fotoğrafları doğru açı difüzör ile yumuşak ışık dimmer kontrollü ışıklandırma doğal en ucuz softbox esnek boyut seçenekleri farklılık flash fon çeşitleri farklı ruh halleri ve duygular yaratabilir farklı atmosferler oluşturabilir estetik estetik arka plan difüzör detayfotoğrafçılığı arka plan perdeleri arkaplanseçimi ayarlanabilir led ışıklar akülü paraflaş aksesuarçekimi ad600pro ada600 aydınlatma aydınlatma türleri dağılım dayanıklı fon perdeleri deneme ve yanılma çok yönlü çekim çadırı cob led teknolojisi çekimteknikleri chroma key fotodiox softbox fotoğraf gölgelerin doldurulmasına yardımcı olabilir görüntülerin oluşmasında temel rol oynar halı çekim seti gölgeler godoxsk400 godox xnano godoxad600pro hensel softbox homojen iyi aydınlatılmış fotoğraflar için önemlidir.reflektörler kağıt fon açıkhavaçekimi ışıklandırma ışık yönü impact softbox ışığı yakalamakla ilgilidir godox trigger godox tetikleyici fotoğrafmakinesi fullframekamera gdx ışıklı ürün çekim çadırları fotoğrafların genel görünümünü etkiler fotoğraf stüdyosu fotograf çekimi fotoğraf ekipmanları gdx light gdx paraflaş godox paraflaş godox softbox godox softbox kurulumu godox led softbox godox kablosuz tetikleyici godox ad600 godox dokunmatik tetikleyici katalogçekimi
Whatsapp Sipariş