TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT FIRSATI - GDX MARKALI TÜM ÜRÜNLERDE HAVALE İLE ALIMLARDA %10 İNDİRİM - GDX MARKALI TÜM IŞIKLARDA 5 YIL GARANTİ - 1.000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO - HER SİPARİŞİN %1'İ KADAR PARA PUAN KAZAN

AD600 ile AD600 Pro arasındaki fark nedir?

AD600 ile AD600 Pro arasındaki fark nedir?

Godox AD600Pro flaş performansı ve AD600 karşılaştırması

Yeni Godox markalı otonom flaş AD600Pro, önceki AD600B/AD600BM modeline yeni özellikler eklenmesinin yanı sıra tasarımındaki değişikliklerin de sonucudur.

AD600B gibi, otomatik aydınlatma ayar kontrolünü (TTL veya "Lensten") ve kablosuz kontrol için dahili radyo sistemiyle Manuel ve Çoklu işlevleri birleştirir.

Bu nedenle, yeni AD600Pro'nun içerdiği yeniliklerin onu satın almayı gerekli kılıp kılmadığını veya piyasaya sürülmesinden bu yana etkinliği fotoğraf profesyonelleri tarafından kanıtlanmış önceki modellerden birini kullanmaya devam edip edemeyeceğimizi değerlendirmemiz gerekiyor.

AD600Pro flaşın yeni tasarımı

Diğer Godox marka modelde de tanınabilir görünümünü koruyan yeni flaş, AD600'den 3 santimetre daha uzun.

Temel fark, Broncolor markasının Siros L modellerine benzer şekilde ön kısımdadır. 

Sonuç zarif olduğu kadar işlevseldir. Koruyucu kapağı tek parça halinde tam entegrasyon izlenimi verecek kadar kaliteli ve sağlam olan ön kısımda parabol tipi bir kapak bulunmaktadır.

Ampulü çizilmelere ve darbelere karşı koruma amacını yerine getirmekle kalmıyor, aynı zamanda dış tasarımı daha kompakt ve güzel hale getiriyor. Önden arkaya tasarımın geri kalanı önceki AD600 modelleriyle aynı, ancak bunların yan tarafında bulduğumuz LCD ekran artık daha büyük vurgu efektli daha büyük harfler gösteriyor.

Açık havada yapmamız gereken fotoğrafçılık çalışmaları için mükemmel bir şey. Muadil modellerle aynı olan pil tasarımı, arkadan hala aynı şekilde bağlanıyor. Temel fark olarak, odağın kontrolünü daha rahat ve güvenli hale getirmek için arka taraftan bir tutamak da ekleyebiliriz; bu, AD600'ün bu yeni modele kadar içermediği bir şeydir.

Stüdyo standına bağlanan tutma yeri ve taban artık eğilmek için tıklanmıyor. Pozisyonların iyi bir şekilde bloke edilmesine ve bu küçük detayla daha iyiye doğru bir değişimin varsayılmasına rağmen, yeni hareket süreklidir.  Şemsiye girişi alışılagelmiş kilidi kaldırmış ve bu vesileyle bize bunun takılması için bir iç basınç mekanizması sunmuştur. Son olarak güç düğmesi ön taraftaki her zamanki yerinden flaşın alt kısmına taşındı. Bu, flaşı yüksek konumlarda kullanırken ulaşılmasını kolaylaştırır.

Yeni kararlı renk sıcaklığı modu

Renk kararlılığı, bu yeni flaşın en yüksek performansı sunarak diğer rakip markaların en iyi modelleriyle aynı seviyeye gelmesini sağlayan özelliktir.

Her çekim arasında +/- 75°K'lik bir renk kararlılığı sunabilir ve bu, %96'ya varan çok yüksek renksel geriverimi (CRI) ile birlikte, fotoğraflardaki doğal rengin en iyi aslına uygun şekilde yeniden üretilmesine olanak tanır.

Renk performansı aynı aralıktaki önceki modellerden üstün olmasa da, renk stabilitesini karşılaştırırsak AD600Pro'nun açık ara kazanan olduğunu görüyoruz.

Önceki modeller, çekimler arasında yalnızca maksimum +/- 220 ºK stabilite sunuyordu; bu da onları örneğin reklam amaçlı yüksek hassasiyetli fotoğrafçılık için ideal yapmıyordu.

Her şeyden önce dış mekan çekimleri için flaşa ihtiyaç duysaydık, AD600Pro'daki bu gelişme olmadan da yapabilirdik, çünkü onları dikkatlice incelemek için yan yana koymadığımız sürece farklı fotoğraflar arasında yaklaşık 200 ºK takdir edilmeyecektir.

Öyle olsa bile, 200°K renksel geriverim piyasadaki çoğu flaş markası için geçerli bir standarttır.

Bu performans endeksi gerekli tutarlılığı sağlar ve eğer yetersizse, çeşitli düzenleme programları bunu basit ve hızlı bir şekilde düzeltebilir.

Işık ve flaş tüpünün modellenmesi

Yeni modelde flaş tüpünün tasarımı ve LED ışığının modellenmesi değişiyor. Önceki flaşlardaki 10 W'tan şimdi AD600Pro'da 38 W 4800 ºK'ya sahibiz.

Flaş tüpü, tüpün kendisine koruma sağlamanın yanı sıra uzun süreli kullanımlarda sıcaklığı azaltmak için soğutma sağlayan cam koruyucu da dahil olmak üzere daha büyüktür.

Modelleme ışığının yeni gücü, 250W akkor ışığa eşdeğer sunuyor ve bu da onu belirli durumlarda sürekli ışık olarak kullanmamıza olanak tanıyor.

Yüzey alanı biraz daha büyük olan yeni harici radyatör, LED'in aşırı ısınmasını önler.

LED ışık söz konusu olduğunda en önemli fark, artık AD600'deki gibi önceden ayarlanmış üç yoğunluk ayarıyla değil, %0'dan %100'e kadar sürekli bir kademelendirmeyle çalışmasıdır.

Modelleme ışığını flaş sırasında açık kalacak veya aynı anda kapanacak şekilde programlayabiliriz.

AD600Pro'nun geri dönüşümü

Tam güçte bu flaş 0,9 saniyede geri dönüşüm yapar ve bu da onu eşsiz kılar.

Çok yüksek yeniden yükleme hızının tek dezavantajı, bu modeli aynı serideki bir önceki modelle birleştirmesidir, çünkü bu bizi herkesin yeni bir atış yapmaya hazır olmasını beklemek zorunda bırakacaktır.

Flaş süresi

Tüm AD600 modellerinde olduğu gibi bu flaş da saniyenin 1/220 ila 1/10000'i arasında bir flaş hızı sağlar.

Senkronizasyon Hızı

Bu serinin tamamı, çoğu Canon, Nikon, Sony, Olympus-Panasonic ve Fuji kamerayla saniyenin 1/8000'ine kadar HSS senkronizasyonuna olanak tanır.

Buna Godox X1T ve Xpro gibi yaklaşık 100 metrelik bir mesafeye kadar neredeyse tam kontrol mümkün olan belirli tetikleyicilerin kullanımıyla izin veriliyor.

AD600 flaş serisinin tamamı 1., 2. perde ve HSS'de yüksek hızda senkronize edilebildiği gibi Godox X sisteminin kompakt tip flaşlar ve stüdyo flaş aralıkları gibi diğer flaşlarını da senkronize edebilir.

Diğer modellere göre ağırlık ve boyut

Ağırlığa gelince, bu kez AD600B ve AD600BM versiyonlarında 2,66 Kg'dan AD600Pro versiyonunda 3 Kg'a çıktık.

Bu artış kesinlikle cihazın uzunluğunun 220 mm'den 250 mm'ye çıkarılmasından ve diğer iç bileşenlerin yanı sıra çıplak gözle görülemeyen LED için daha büyük bir soğutucunun dahil edilmesinden kaynaklanmaktadır.

AD600B ve AD600BM modellerinin boyutları 220 x 245 x 115 mm'dir. Öte yandan AD600Pro'nunkiler 250 x 245 x 115 mm boyutlarında, bu da uzunluğun ancak 3 santimetre arttığı anlamına geliyor.

Bunun çoğu insanın kabul edebileceği bir şey olduğunu düşünüyoruz, ancak kompakt bir sırt çantası veya çantayla çalışmaya alışkın olanlar için bu çok fazla olabilir. 

Bu bizi yeni yerleştirme yollarını yeniden düşünmeye veya nakliye için uygun boyutta bir konteyner almaya iten bir şey olabilir.

AD600Pro'nun rakip markaların benzer flaşlarına göre avantajları

Bunu, Profoto B1X ve Broncolor Siros L gibi dış mekan için tasarlanmış diğer ekipmanlarla karşılaştırdığımızda, bu ekipmanın aşağıdaki yönlerden üstün veya en azından benzer olduğunu vurgulayabiliriz:

  • Renk stabilitesinde. Sabit bir Renk Sıcaklığı modu sunar.
  • Boyutları ve göreceli ağırlığı.
  • Akünün süresi ve kapasitesinde. Tam şarj piyasa ortalaması dahilindedir. Broncolor markası önemli ölçüde daha kısa sürede yeniden dolum imkanı sunuyor.
  • Modelleme için daha iyi ve daha güçlü bir LED.
  • Çok hızlı geri dönüşüm hızı, 0,9 saniye.
  • Oldukça sağlam yapı tasarımı ve iyi dokunuş.
  • Diğer markaların aynı özelliklere sahip modellerine göre daha düşük fiyat.
  • Mevcut tüm birimlerinde %96'nın üzerinde bir renksel geriverim indeksi (CRI) sunar. Daha doğal bir renk elde etme konusunda bu bize yardımcı olabilir.
  • T.01'deki flaş süresi göstergesi artık ekranda görülebilir.
  • Her ikisi de Canon, Nikon, Sony, Olympus-Panasonic ve Fuji versiyonlarında, özel X1T tetikleyicilerle ve özellikle Xpro ile uzaktan kontrol edilir.
  • İç mekanlarda pile ihtiyaç duymadan çalışabilmek için AD600Pro AC şebeke adaptörü üzerinden güç kaynağı imkanı.
  • Çalışmayı daha rahat ve çevik bir şekilde gerçekleştirmek veya bir bom veya bumun üzerine monte etmek için fener .
  • Bowens montajı için çok sayıda ışık değiştirici mevcuttur.

Kısacası, Godox AD600 flaş serisiyle aynı yüksek performansın keyfini çıkarırken aynı zamanda diğer markaların üst düzey modellerinin özelliklerinin mükemmelliğinden de yararlanmak istiyorsak, AD600Pro fiyat ve kalite açısından güvenli bir seçimdir.

 

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır

Etiket Bulutu

softbox fotoğrafçılık ışık portre fotoğrafçılığı paraflaş nedir? paraflaş setleri paraflaş online alışveriş opak photoshop paraflaş nedir pozlama reklam çekimleri renk seçenekleri pvc fon profesyonel fotoğrafçılık nasıl fotoğraf çekilir profesyonel fotoğraf çekimi photoshop gerektirmeyen çekimler model fotoğrafçılık madde madde fotoğraf çekimi make up light make up light set led video light softbox led sürekli ışıklar kumaş fon led ışık barı led ışıklar makyaj seti makyaj setleri modafotoğrafçılığı modamarkaları sabah ve öğleden sonra ışığı moda çekimleri mini softbox light mekanseçimi mini softbox modeliletişimi sert ışığı yumuşatır ürün ürün çekimleri ürün görselleri tepe flaşı için softbox temiz arka plan tekstil çekim seti tekstil foto çekim tekstil fotoğrafı nasıl çekilir? ürünodaklıçekim ürüntanıtımı yeşil ekran yumuşak yumuşatma yeni çekim yöntemlerinin anahtarıdır yansıtıcı video çekimleri websitesifotoğrafçılığı taşınabilir paraflaş taşınabilir fotoğraf stüdyosu softbox flash softbox grid softbox instagram softbox ayağı softbox ampul sıcak atmosfer yaratır smd led softbox ışık softbox ışık seti stüdyo stüdyo çekimleri stüdyoçekimi sonuçlar softbox studio softbox mini softbox nedir kıyafetçekimi kaliteli kağıt fonlar e-ticarette görsel kalite efektler elinchrom softbox e-ticaret fotoğrafları doğru açı difüzör ile yumuşak ışık dimmer kontrollü ışıklandırma doğal en ucuz softbox esnek boyut seçenekleri farklılık flash fon çeşitleri farklı ruh halleri ve duygular yaratabilir farklı atmosferler oluşturabilir estetik estetik arka plan difüzör detayfotoğrafçılığı arka plan perdeleri arkaplanseçimi ayarlanabilir led ışıklar akülü paraflaş aksesuarçekimi ad600pro ada600 aydınlatma aydınlatma türleri dağılım dayanıklı fon perdeleri deneme ve yanılma çok yönlü çekim çadırı cob led teknolojisi çekimteknikleri chroma key fotodiox softbox fotoğraf gölgelerin doldurulmasına yardımcı olabilir görüntülerin oluşmasında temel rol oynar halı çekim seti gölgeler godoxsk400 godox xnano godoxad600pro hensel softbox homojen iyi aydınlatılmış fotoğraflar için önemlidir.reflektörler kağıt fon açıkhavaçekimi ışıklandırma ışık yönü impact softbox ışığı yakalamakla ilgilidir godox trigger godox tetikleyici fotoğrafmakinesi fullframekamera gdx ışıklı ürün çekim çadırları fotoğrafların genel görünümünü etkiler fotoğraf stüdyosu fotograf çekimi fotoğraf ekipmanları gdx light gdx paraflaş godox paraflaş godox softbox godox softbox kurulumu godox led softbox godox kablosuz tetikleyici godox ad600 godox dokunmatik tetikleyici katalogçekimi
Whatsapp Sipariş