TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT FIRSATI - GDX MARKALI TÜM ÜRÜNLERDE HAVALE İLE ALIMLARDA %10 İNDİRİM - GDX MARKALI TÜM IŞIKLARDA 5 YIL GARANTİ - 1.000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO - HER SİPARİŞİN %1'İ KADAR PARA PUAN KAZAN

Paraflaş Nedir? Stüdyo Paraflaş Işıklandırma ve Fotoğrafçılık

Paraflaş Nedir? Stüdyo Paraflaş Işıklandırma ve Fotoğrafçılık

Fotoğrafçıların stüdyo aydınlatma işlemini gerçekleştirmelerini sağlayan en temel ışık kaynağı paraflaşlardır. Gün ışığına en yakın olan renk tonunu ve en yüksek netliği sağladıkları için tercih edilmektedirler. Ayrıca, paraflaşın ürettiği ışığın watt/saniye olarak belirtildiğini de belirtelim.

PARAFLAŞLARIN ÖZELLİKLERİ
Piyasada genel olarak 600W ışık veren paraflaş sistemleri için 600’lük kafa tabiri kullanılmaktadır. Bu güç, aydınlatılacak alanın genişliği ya da çekilecek olan ürünün boyutu ile doğrudan ilişkilidir. Örneğin otel, restoran gibi geniş mekân çekimlerinde ortam aydınlatması için 1000’lik paraflaş set kullanılırken, ortalama ürün çekimleri için ise 400’lük paraflaş sistemleri kullanılmaktadır.

TAŞINABİLİR PARAFLAŞLAR
Sabit paraflaş set sistemlerinin aksine, içerisindeki akü yardımı ile taşınabilen ürünler olan akülü paraflaşlar hem kullanım kolaylığı hem de düşük maliyeti nedeniyle tercih edilmektedir. Özellikle uzak yerlerde yapılan dış mekân çekimleri için kullanılan akülü paraflaşlar, enerjisinin çok kolay bir şekilde yenilenebilir olmasından dolayı fotoğrafçılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

YANIP SÖNEN IŞIKLANDIRMALARDA FOTOĞRAF ÇEKİMİ NASIL YAPILIR?
Yanıp sönen ışıklar yani paraflaş kullanılarak yapılan çekimlerde, paraflaş ışığının fotoğraf üzerindeki etkisini sonucu tam olarak görmeden anlamanız mümkün değildir. Sadece modelleme lambası yardımı ile aydınlatılmış alanların ve gölgelerin nerelerde olduğunu görebilirsiniz.

PARAFLAŞ SİSTEMİNİN AVANTAJLARI
Paraflaş sisteminin diğer fotoğraf çekimlerine göre bazı avantajları bulunmaktadır. Bu avantajları sıralayacak olursak, ilk olarak modelleme lambasının etkisi gelir. Özellikle stüdyo çekimlerinde, flaşlar devamlı yanan bir lamba ile donatılacağı için bu lambanın üzerinde dairesel bir flaş tüpü ve tam ortasında modelleme lambası bulunmaktadır. Bu konumlandırma ile flaşın çakacağı zaman nasıl bir şekilde hangi açı ile ışık yayacağı konusunda fotoğrafçının zihninde bir fikir oluşur. Böylelikle, ışıklandırma sisteminin nasıl olacağını düşünen bir fotoğrafçı bu sistemi çok kolay bir şekilde kuracaktır.

Bu lambanın aynı zamanda gücü çok az olduğu için size herhangi bir ısı problemi de yaratmaz. Burada önemli nokta ise flaş patladığında güçlü bir patlama ile karanlık noktalar daha karanlık olacak ve parlak yerler daha parlak olacaktır.

Paraflaş sisteminin bir diğer avantajı ise ünitelerinin gücünün çok yüksek olmasıdır. Özellikle modern flaş ünitelerinin çok yüksek güç vermesi ve bu gücün ışığı saniyenin genellikle dörtte biri kadar kısa bir süre içerisinde verebilmesi nedeniyle paraflaş sistemi fotoğrafçılar tarafından tercih edilmektedir.

EN İYİ PARAFLAŞ MARKALARI

Kamera flaşlarına eşdeğer bir ışık üreten ve bu sayede çekimleri mükemmel bir şekilde tamamlayan paraflaşları üreten birçok firma bulunmaktadır. Peki bu seçkin firmalar arasından hangisini tercih edeceğiz?

Öncelikle satın almak istediğiniz paraflaş sistemini ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Tek başınıza yapacağınız bir çalışma için mi paraflaş arıyorsunuz? Yoksa arkadaşlarınız ile birlikte yani grup halinde kullanabileceğiniz bir paraflaş mı satın alacaksınız?

İsteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra paraflaş satın alma işlemine geçmenizi tavsiye ediyoruz. Zira ne istediğinizi bilmek yapacağınız alışverişin ilk yarısını tamamlamak demektir.

Buna göre almak istediğiniz paraflaş türüne göre en iyi markaları sıralayacak olursak, GDX her iki amaç için de kullanılacak uygun paraflaş sistemleri üretmektedir. Buna ek olarak Godox firması ise akülü paraflaşları ile ön plana çıkmaktadır. Eğer ki uzun yollara çıkacaksanız ve yanınızda sürekli olarak paraflaş taşımanız gerekiyorsa, akülü paraflaşları kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Zira uzun saatler dayanıklılık gösterebilecek ve size ihtiyacınız olan her ortamda yardımcı olacak olan akülü paraflaşlardır.

 

 

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır

Etiket Bulutu

softbox fotoğrafçılık ışık portre fotoğrafçılığı paraflaş nedir? paraflaş setleri paraflaş online alışveriş opak photoshop paraflaş nedir pozlama reklam çekimleri renk seçenekleri pvc fon profesyonel fotoğrafçılık nasıl fotoğraf çekilir profesyonel fotoğraf çekimi photoshop gerektirmeyen çekimler model fotoğrafçılık madde madde fotoğraf çekimi make up light make up light set led video light softbox led sürekli ışıklar kumaş fon led ışık barı led ışıklar makyaj seti makyaj setleri modafotoğrafçılığı modamarkaları sabah ve öğleden sonra ışığı moda çekimleri mini softbox light mekanseçimi mini softbox modeliletişimi sert ışığı yumuşatır ürün ürün çekimleri ürün görselleri tepe flaşı için softbox temiz arka plan tekstil çekim seti tekstil foto çekim tekstil fotoğrafı nasıl çekilir? ürünodaklıçekim ürüntanıtımı yeşil ekran yumuşak yumuşatma yeni çekim yöntemlerinin anahtarıdır yansıtıcı video çekimleri websitesifotoğrafçılığı taşınabilir paraflaş taşınabilir fotoğraf stüdyosu softbox flash softbox grid softbox instagram softbox ayağı softbox ampul sıcak atmosfer yaratır smd led softbox ışık softbox ışık seti stüdyo stüdyo çekimleri stüdyoçekimi sonuçlar softbox studio softbox mini softbox nedir kıyafetçekimi kaliteli kağıt fonlar e-ticarette görsel kalite efektler elinchrom softbox e-ticaret fotoğrafları doğru açı difüzör ile yumuşak ışık dimmer kontrollü ışıklandırma doğal en ucuz softbox esnek boyut seçenekleri farklılık flash fon çeşitleri farklı ruh halleri ve duygular yaratabilir farklı atmosferler oluşturabilir estetik estetik arka plan difüzör detayfotoğrafçılığı arka plan perdeleri arkaplanseçimi ayarlanabilir led ışıklar akülü paraflaş aksesuarçekimi ad600pro ada600 aydınlatma aydınlatma türleri dağılım dayanıklı fon perdeleri deneme ve yanılma çok yönlü çekim çadırı cob led teknolojisi çekimteknikleri chroma key fotodiox softbox fotoğraf gölgelerin doldurulmasına yardımcı olabilir görüntülerin oluşmasında temel rol oynar halı çekim seti gölgeler godoxsk400 godox xnano godoxad600pro hensel softbox homojen iyi aydınlatılmış fotoğraflar için önemlidir.reflektörler kağıt fon açıkhavaçekimi ışıklandırma ışık yönü impact softbox ışığı yakalamakla ilgilidir godox trigger godox tetikleyici fotoğrafmakinesi fullframekamera gdx ışıklı ürün çekim çadırları fotoğrafların genel görünümünü etkiler fotoğraf stüdyosu fotograf çekimi fotoğraf ekipmanları gdx light gdx paraflaş godox paraflaş godox softbox godox softbox kurulumu godox led softbox godox kablosuz tetikleyici godox ad600 godox dokunmatik tetikleyici katalogçekimi
Whatsapp Sipariş